URL Bank
Image default
Architecture

Zo kies je de juiste juicer voor jou

De beste juicer is een juicer die past bij jouw behoeften. Of je nu een hardcore juicer bent die ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds fruit en groenten perst, of je bent iemand die slechts af en toe een dorstlessend slokje selderij sap wil na een intensieve training, het kiezen van de juicer die past bij jouw ruimte, jouw behoeften, en jouw voorkeuren zal je helpen het meeste uit je budget te halen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een sapcentrifuge?

Wanneer je beslist welk type sapcentrifuge voor jou geschikt is, denk dan na over de soorten sap die je het vaakst wilt maken; zoek een sapcentrifuge met een hoge opbrengst voor de producten die je gaat juicen. Masticerende sapcentrifuges werken het beste voor bladgroenten, omdat ze grote hoeveelheden droge pulp produceren, wat op de lange termijn minder sap afval en lagere kosten betekent. Als je alleen fruit en harde groenten perst, is een hoogwaardige, goedkopere centrifugale juicer wellicht de beste keuze.

Grootte en opslag 

Een andere belangrijke overweging is de plaats voor de juicer en hoe je er gemakkelijk bij kunt. Hoewel horizontale sapcentrifuges grote hoeveelheden sap kunnen produceren, hebt je er misschien niet genoeg ruimte voor. Ze wegen vaak meer en zijn moeilijk te verplaatsen van de kast naar het aanrecht.

Verticale sapcentrifuges nemen daarentegen weinig ruimte in beslag en zijn ideaal voor kleinere keukens met weinig aanrechtruimte; ze kunnen vaak gemakkelijk onder kasten worden weggestopt. Lichtgewicht centrifugaal persen zijn perfect als je de juicer van de bergruimte naar het aanrecht moet verplaatsen.

Zorg er wel voor dat het model dat je kiest de hoeveelheid sap aankan die je van plan bent te maken: kleinere sapcentrifuges zorgen voor kleinere hoeveelheden sap per partij.

Snelheid en geluid 

Zorg ervoor dat de sapcentrifuge past bij jouw levensstijl wat betreft hoe snel en hoe luidruchtig hij werkt. Masticerende sapcentrifuges zijn veel stiller dan centrifugale sapcentrifuges, dus de huisgenoten moeten ongestoord hun gang kunnen gaan terwijl je een sapje maakt. Als je ‘s morgens snel verse sapjes wilt maken, kan de snelheid een probleem zijn.

Masticerende juicers zijn trager, maar sommige centrifuges kunnen een appel in slechts 30 seconden persen. Juicers met verschillende snelheden zijn handig omdat ze het meeste sap uit jouw producten halen. Langzame sapcentrifuge snelheden zijn ideaal voor het persen van zacht fruit, zoals druiven en aardbeien, terwijl hoge snelheden beter zijn voor stevigere producten zoals appels en wortels.

Gebruiksgemak/schoonmaak 

Sapcentrifuges die eenvoudig in elkaar te zetten, te gebruiken, uit elkaar te halen en schoon te maken zijn, zullen vaker gebruikt worden. In tegenstelling tot een blender. Gecompliceerde sapcentrifuges kunnen worden verbannen naar de bodem van een kast. Als je echter een multifunctionele sapcentrifuge wilt waarmee je ook notenboter, sorbets of babyvoeding kunt maken, kan het de moeite waard zijn om wat extra te monteren.

Juicers met grote toevoerbuizen verkorten de voorbereidingstijd van de producten aanzienlijk en verminderen ook de tijd die nodig is om ze in de machine te krijgen. Sapcentrifuges met externe pulpcontainers stellen je in staat om in bulk door te gaan met sap maken zonder te pauzeren om pulp te verwijderen.

Het schoonmaken van een sapcentrifuge kan lastig zijn, dus modellen met speciale borstels die het schoonmaken vereenvoudigen, en vaatwasmachine-vriendelijke modellen zijn altijd een bonus.

Prijs 

Het is belangrijk om naast de prijs van de sapcentrifuge ook de prijs van het sap maken in de loop van de tijd te overwegen. Juicers die een lagere opbrengst produceren, betekenen dat je veel meer uitgeeft aan fruit en groenten. Dure sapcentrifuges worden ook vaak geleverd met een lange garantie om jarenlang sap van goede kwaliteit te kunnen maken.