URL Bank
Image default
Offers

Wat zijn digiborden?

Digiborden zijn digitale schoolborden. Een touchscreen dat in verbinding staat met een beamer en een computer en gevoelig is voor aanrakingen. De beamer zal het beeld van de computer op het scherm projecteren en doordat het scherm gevoelig is voor aanrakingen is het te bedienen met de hand en met een speciale pen. Zo kun je een digibord kopen.

Een  schoolbord is bijvoorbeeld voor een leerkracht één van de belangrijkste gereedschappen. Het wordt gebruikt om aantekeningen te maken of om iets te tekenen om  het duidelijker te maken voor de  leerlingen. Het is wel belangrijk dat de uitleg duidelijk bij de leerlingen overkomt. Ook de tekeningen zijn daarbij van belang.

Hoe handig zou het zijn wanneer je schoolbord verandert in een bord met breukenstaven, tijdbalken lijntjes, ruitjes of notenbalken, kortom in een digibord. En dat met een druk op de knop? Of dat je een schoolbord als atlas, tv, cd-speler of voor een filmfragmentje kunt gebruiken. De nieuwe generatie digitale schoolborden ( digiborden)  is begonnen aan zijn intocht in ons onderwijs en de mogelijkheden lijken onbeperkt.

Het grote verschil met een ouderwets schoolbord is dat alles wat je op een computerscherm kunt laten zien, je ook kunt projecteren op het digitale schoolbord. Dan kun je in de lessen  op een eenvoudige manier gebruik maken van een website, , muziek, diverse software, een  filmpje, je kunt interactieve teksten plaatsen en ga zo maar door. De instructies die op het bord zijn gemaakt kun je opslaan en later weer oproepen.

Er bestaan  software-pakketten die een complete bibliotheek bevatten en daarmee zouden digiborden het lesgeven voor een basisschool leerkracht kunnen verlichten. Doordat de achtergrond van het bord verandert in een kruispunt, een praatplaat of wat je maar wilt. De plaatjesbibliotheek bevat plaatjes van beroemde mensen, landkaarten, dieren. En kan naar wens uitgebreid worden met eigen plaatmateriaal zoals afbeeldingen uit de lesmethodes. Het gebruik van digiborden vergroot de mogelijkheden om te leren en maakt lesgeven leuker. Bron: jfad.nl.

http://www.jfad.nl/verkoop/digibord/