URL Bank
Image default
Home and Garden

Veiligheidscilinder in de voordeur

Om je woning optimaal te beveiligen, kun verschillende opties uitvoeren. Een huis maak je inbraakveilig door het plaatsen van veiligheidscilinders, veiligheidssloten en inbraakwerend glas. Je spullen beveilig je daarnaast nog extra door het gebruik van een kluis of brandkast in de woning.

Een veiligheidscilinder plaats je in de voordeur en beschermt met toevoeging van een kerntrekbeveiliging tegen inbraak zonder sporen. Het is namelijk niet mogelijk om de cilinder in het veiligheidsslot te breken of uit te boren.

De toegevoegde verstevigingen in een dergelijk slot verhinderen een dergelijk inbraakpoging, waardoor de deur beveiligd is tegen ongewenste pogingen om de woning binnen te dringen.

Aanvullende beveiliging

Bij een dergelijke constructie zit het slot in de deur ingesloten en bedient de cilinder door middel van een sleutel het slot. Om de cilinder te beschermen is wel een veiligheidsbeslag nodig, die een inbraak- weerstand biedt tegen het uitboren van de cilinder zelf. Gebruik hiervoor de kerntrekbeveiliging en je kunt erop vertrouwen dat niemand zomaar binnen kan komen.

Bescherming tegen inbraak

Wanneer je een punt geboorde veiligheidscilinder plaatst in je voordeur, dan is je woning eveneens beschermd tegen een inbraakpoging met een klopsleutel. Een klopsleutel is een speciaal vervaardigde sleutel waarvan alle groeven tot een maximale diepte zijn uit gevijld.

Er zal niet gauw sprake zijn van een dergelijke poging tot inbraak, maar het is prettig te weten dat een veiligheidscilinder in de voordeur hiertegen beschermd.

Je kan diverse soorten veiligheidscilinders online kopen, namelijk een halve cilinder, een standaard cilinder of een knopcilinder. Je kunt kiezen uit verschillende modellen om je voordeur zorgvuldig mee te beveiligen.