URL Bank
Image default
Business

Ultrasoonbad

Ultrasoonbad

Grondig reinigen met een ultrasoonbad

Ultrasoonbad is een uiterst efficiënte reinigingstechniek.

Ultrasoon reinigen is een van de meest efficiënte manier van reinigen. Het is een relatief nieuw techniek dat kan worden toegepast op verscheidene producten. De items worden in een ultrasoonbad geplaatst dat gevuld is met reinigingsvloeistof. Met behulp van ultrasoon geluiden worden de items in het bad schoongemaakt. Dit gebeurt op een heel effectieve manier, waardoor zelf de kleinste hoeken en gaten worden gereinigd. Handmatig items reinigen kan heel lang duren, vooral als je te maken hebt met veel hoeken en kanten. Deze methode zorgt voor een snelle maar toch grondige reiniging van items. Het kan gebruikt worden op verscheidene roestvast staal items zoals, medische instrumenten, tandarts apparatuur en gereedschappen. 

Wat is ultrasoon, en hoe word het toegepast.

Het reinigen in een ultrasoonbad komt tot stand door het gebruik van ultrageluiden. Door de geluidsgolven die worden gemaakt met luidsprekers, ontstaan er trillingen met een hoge frequentie in het vloeistof. Door deze trillingen worden tot wel meer dan 10.000 kleine vacuümbelletjes gevormd. Tijdens een hoge drukfase, imploderen deze kleinen vacuümbelletjes, en zorgen voor een krachtige stroming. Deze krachtige stroming zorgt voor het reinigingseffect. Het is ook van belang dat de juiste reinigingsvloeistof gebruikt word, ze komen in verschillende varianten voor. Deze vloeistof word meestal gemengd met water om het Ultrasoon Vloeistof te maken. De ultrasoonbad zal naar een bepaald aantal keer reinigen, moeten worden ververst. Er wordt tenslotte vuildeeltjes verwijdert van items, en deze komen in het vloeistof te zitten. Vervuilt ultrasoon vloeistof zal het reinigings effect doen verminderen. Het is daarom nodig om de vloeistof regelmatig te vervangen, hierbij word er gekeken naar de mate van vervuiling tijden een reinigings beurt. 

Profiteer van de ultrasoon reiniging techniek.

De techniek van ultrasoon reinigen is een uiterst efficiënte manier van reinigen. Items worden op een grondige manier gereinigd. Het maakt niet uit hoeveel hoeken en gaten het heeft, met ultrasoon worden al deze gebieden grondig aangepakt. Het is een snelle en veilige manier van reinigen, omdat het schoonmaken gebeurt in vloeistof, zul je ook geen zorgen hoeven te maken over kleine krasje die kunnen ontstaan door ruwe schoonmaak. Je items zullen in perfecte staat zijn als je het laat reinigen met ultrasoon.

https://vangeenen.nl/ultrasoon-bad/