URL Bank
Image default
Travel

Spännande saker att göra i Kanada under sommaren

Kanada är känt för många saker, inklusive produktion av lönnsirap och snöiga vintrar. Men oavsett årstid du besöker, har Kanada mycket att erbjuda. Det näst största landet i världen, Kanada är enormt och har ett stort utbud av naturlig skönhet. Kanadensare är ett berömt vänligt folk och över 80% av befolkningen bor i moderna städer. Detta lämnar stora områden av vildmark redo för att utforskas och för sightseeing. Så om du planerar en resa till Kanada, var noga med att planera eftersom det är så mycket du kan göra. Kolla in dessa coola saker du kan göra när du besöker det magiska Kanada:

Se Kanadas majestätiska natur

Kanada består av sjöar, öar, dalar, berg och skogar. Faktum är att 31% av detta underbara land består av täta skogar. Många av de mest ikoniska turistattraktionerna i Kanada är naturliga. Niagara Falls och Canadian Rockies, är några av de mest populära. Så oavsett om du känner för en spännande båttur längs fallen på Hornblower eller en uppfriskande dagsutflykt till Banff National Park, hittar du något som passar ​​dig.

Se Kanadas vilda djur på nära håll

Du kanske tycker att det är förvånande att veta att Kanada är hem för cirka 2 miljoner renar. Du kanske blir ännu mer förvånad över att ta reda på att Kanada är hem för världens isbjörns huvudstad. Om du besöker på vintern, omkring november, bör du definitivt ta en resa till Manitoba där du kan se dem själv. Du kommer också att kunna upptäcka kaniner, älgar, björnar och renar under dina resor.

Ha kul utomhus året runt

Om du reser till Kanada på vintern är den goda nyheten att det finns så mycket att göra, förutom att bli mysig är det bekvämt att bo i en stuga. Det finns massor av vinteraktiviteter i världsklass, särskilt i Rocky Mountains i södra Alberta. Skidåkning, snowboard och vandring är bara några av de roliga sakerna du kan göra här. Det finns till och med snöskor för dig att utforska. Det finns många cykel-, miljö-, vandrings- och campingturer som gör att du kan njuta fullt ut av Kanadas vinterunderland säkert och väl.

Ta en klassisk kanadensisk roadtrip

Med skönhet lika pittoresk som Kanadas, kan du se var som helst när du kör bil. Men om du vill se så mycket av vad Kanada har att erbjuda som möjligt finns det fantastiska vägar du kan ta. Om du vill hyra en bil så kolla in priser här: https://www.biluthyrning.nu/sv-kanada/. Kör Cabot Trail, en 300 km lång väg längs Nova Scotias kust. Eller en av de mest natursköna motorvägarna i världen, Icefields Parkway. Körningen på 232 km från Jasper till Banff är full av utsikt över glaciärer, vattenfall och isiga blå sjöar. För att hyra bil i Kanada krävs vanligtvis att du har ett internationellt körkort. Kanada biluthyrningsföretag ber också att du har en full försäkring för både ditt skydd och deras. Att köra i Kanada är ganska säkert men du bör se till att förstärka landets väglagar innan du börjar.

Kanada är definitivt ett minnesvärt resmål och du kommer att känna dig förnyad och ha sett några av de vackraste naturområdena vår jord har att erbjuda.

https://www.biluthyrning.nu