URL Bank
Image default
Management

Small shop name ideas

 Zaken die u in gedachten moet houden als u uw winkel een naam wilt geven

Dit gedeelte bevat bruikbare tips die u zullen helpen de perfecte naam voor een winkel te bedenken. Dit is de complete gids die u moet volgen bij het brainstormen over pakkende winkelnaamideeën. 

 

1) Analyseer uw concurrenten

 

Voordat we beginnen met brainstormen over naamideeën, moeten we onze markt en andere winkels die vergelijkbaar zijn met de onze kennen. Dit is een essentiële stap die veel mensen over het hoofd zien wanneer ze beginnen na te denken over hun winkel naam ideeën.Begin met het opsommen van tien of twintig bestaande winkels die vergelijkbaar zijn met de jouwe. Denk aan de winkels waarmee u op de markt concurreert. Dit zijn enkele van de vragen die u zichzelf moet stellen bij het analyseren van uw bestaande concurrenten: Kunt u trends en woorden vinden die vaak voorkomen in hun winkelnamen? Gebruiken ze vergelijkbare naamtypes? Vallen er namen op die heel anders zijn?

 

2) Positioneer uw winkel

 

Er zijn twee basisopties die je hebt bij het positioneren van je winkel:- Je kunt je winkel passend maken in de markt.- Je kunt je winkel laten opvallen in de markt.Als je het passend wilt maken, moet je de naamstijlen van bestaande winkels kopiëren. Je kunt zelfs dezelfde woorden gebruiken die andere bedrijven gebruiken.Zorg er gewoon voor dat je namen maakt die anders genoeg zijn en je niet in juridische problemen brengen.Als je wilt opvallen in de markt, richt je dan op het gebruik van unieke woorden en naamstijlen. Zorg ervoor dat uw naam anders is dan die van andere winkels in de markt. Dit is de aanpak die wij aanbevelen voor alle nieuwe winkels. Mensen onthouden dingen die anders zijn en opvallen. Dit is de gemakkelijkste manier om uw winkel te positioneren voor succes in de retail-industrie.

 

3) Zoek elders naar inspiratie

 

We hebben de namen van andere winkels in de markt al geanalyseerd. Nu is het tijd om verder te gaan dan dat. U kunt zich wenden tot verschillende markten en niches voor inspiratie. Kies een niche of markt die anders is dan de uwe. Laten we bijvoorbeeld tuinieren kiezen. Kijk naar de namen die mensen gebruiken in deze branche. U zult waarschijnlijk merken dat veel bedrijven woorden gebruiken als “zaad”, “groeien”, “groen”, “bloeien”… Kan een van deze woorden gebruikt worden voor uw winkel? Natuurlijk. Het woord “zaad” kan staan voor groei en welvaart. Het woord “bloei” kan een soortgelijk doel dienen. De woorden “groen” en “groeien” kunnen gemakkelijk worden gebruikt om duurzaamheid te beschrijven. Dit zijn slechts voorbeelden. Je kunt je op elke markt of niche richten voor inspiratie. Besteed niet al uw tijd aan het doornemen van de namen in uw niche. Deze tip van experts kan u helpen namen te bedenken die opvallen. 

 

4) Begrijp de verschillende soorten namen

 

We zullen u niet vervelen met details of deze theorie te ingewikkeld maken. Maar het is belangrijk dat we de basis van de naamgevingstheorie begrijpen. Er zijn vier hoofdtypen namen:

 

Beschrijvende (letterlijke) namen – Deze namen beschrijven wat het merk doet of de functies ervan. Dit omvat ook acroniemen, initialen, stichters namen, en geografische namen. (bijv. AliExpress, Cartmax, etc.)

Verzonnen (made-up) namen – Deze namen hebben geen echte betekenis. Ze zijn ofwel volledig verzonnen of komen uit vreemde talen. (bv. Transacta, Vendira, enz.)

Experientiële namen – Deze namen beschrijven de ervaring van het winkelen in de winkel. Ze laten in feite zien wat mensen krijgen als ze in uw winkel winkelen. (bijv. Fuller Shelf, Shop & Smile, enz.)

Levensechte namen – Deze namen geven de winkel op een metaforische in plaats van letterlijke manier weer. Ze geven weer waar de winkel voor staat in plaats van wat hij doet. (bv. RedFox Shop, Magnolia Market, enz.)

We gaan niet verder. Dit is genoeg om u een basisinzicht te geven in de verschillende soorten namen.

 

5) Ga verder dan beschrijvende namen

 

In het vorige punt leerden we over verschillende naamtypes. We zagen dat beschrijvende namen de eenvoudigste namen zijn die er zijn. Hoewel er niets mis mee is, kunnen ze uw winkel niet helpen op te vallen in een overvolle markt. We stellen voor dat u verder gaat dan eenvoudige beschrijvende namen wanneer u uw winkel opent. Beschrijvende namen zijn geweldig als we ons willen mengen in de massa. Maar we hebben al geleerd dat dit niet de beste aanpak is voor nieuwe merken, vooral in concurrerende markten zoals de detailhandel. Denk in plaats daarvan aan unieke woorden, zinnen en metaforen die kunnen worden gebruikt om uw winkel te vertegenwoordigen. Welk trefwoord zou u kunnen gebruiken om u te onderscheiden van uw concurrenten?

 

6) Brainstorm uw naamideeën

 

Het is nu tijd om te gaan brainstormen welke woorden er in uw winkelnaam ideeën zouden kunnen passen. Je doel hier is om een lijst te maken van woorden of namen die in je opkomen als je aan je winkel denkt. Je kunt woorden gebruiken als “commerce”, “cart”, en “smart”. Deze woorden kunnen worden gerelateerd aan de klassieke detailhandel, terwijl ze ook suggereren dat u een moderne, creatieve kijk op deze winkel kunt verwachten.Als je vast zit op woorden te gebruiken, probeer dan onze online winkel naam generator. De generator genereert unieke winkelnaamideeën die u kunt gebruiken. 

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/