URL Bank
Image default
Internet

Shared website hosting; wat is dat nou precies?

Wanneer je onder het zogenaamde ‘Shared website hosting’ van start gaat met jou website deel je als het ware een server met andere gebruikers/eigenaren van die server. Je betaalt dus niet voor de beschikbaarheid van de gehele server waardoor je geld bespaart.

Eigenlijk krijg je in het kort gezegd dus een stukje van de taart – slechts dat stukje wat jij nodig hebt om de inhoud van je website op te bouwen en te gebruiken.

Je kunt zo precies bekijken hoeveel van de totale capaciteit je nodig hebt en aan de hand daarvan een specifiek Shared website hostingpakket kiezen. Je betaalt dus slechts voor dat wat je daadwerkelijk in gebruik neemt.

Andere opties

Uiteraard zijn er nog meer constructies mogelijk wanneer jij eenmaal aan de slag gaat met jou sprankelende, nieuwe website. Zo is er het zogenaamde ‘VPS hosting’. Dit is als het ware het tegenovergestelde van het eerdergenoemde ‘Shared website hosting’ – zo betaal en verkrijg je hier de gehele server.

Hierdoor ben je, bijna vanzelfsprekend, meer geld kwijt maar je krijgt er dan wel meer ruimte voor terug.

Zo heb je de gehele server helemaal voor jezelf. Wil je dat jou website altijd erg snel is en niet ‘blijft hangen’ zoals dat in de volksmond heet; dan kies je voor de wat duurdere optie. Zo kan het zijn dat wanneer verschillende gebruikers van de zogenaamde ‘Shared website hosting’ met hun website aan de slag zijn de server langzamer wordt.

En je dus wat nadelen ondervindt van jou zogenaamde mede-verhuurders.