URL Bank
Image default
Beauty and Personal Care

Make-up voor het bedekken van tatoeages

Wanneer je op een zichtbare plek een tatoeage hebt, dan zal het je waarschijnlijk herkenbaar voorkomen dat je deze zo af en toe het liefst wilt bedekken.

Tijdens een sollicitatie of bij het dragen van dat ene shirtje of jurkje is het misschien niet zo handig om een zichtbare tatoeage te hebben.

Gelukkig kan make-up jou helpen bij het bedekken van een tatoeage.

Welke make-up moet ik gebruiken voor het bedekken van tatoeages?

Voor het maskeren van tatoeages wordt meestal gebruikgemaakt van een concealer. Lang niet alle concealers zijn echter in staat om een tatoeage volledig te bedekken. Daarnaast is het ook nog eens zo dat concealer na verloop van tijd altijd lichter wordt, waardoor een tatoeage weer wat duidelijker zichtbaar wordt.

Het gebruik van concealer voor het bedekken van een tatoeage is alleen aan te raden als je een hele kleine tatoeage hebben. Voor grote tatoeages is er eigenlijk geen beginnen aan.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een goede concealer?

Wanneer je specifiek zoekt naar een concealer voor het bedekken van tatoeages, dan is het aan te raden om in ieder geval te een concealer aan te schaffen die waterbestendig is.

Zeker in de zomer zul je gedurende de dag transpireren, hetgeen ervoor zorgt dat de concealer minder goed werkt.

Wanneer je een goede concealer koopt, dan zou deze theoretisch de hele dag de tatoeage moeten kunnen bedekken. Wel kan het nodig zijn om tussentijds de plek bij te werken.

Zorgt het gebruik van meer concealer voor een beter effect?

Het is helaas niet zo dat het gebruik van meer concealer voor een veel beter effect zorgt. Het resultaat is vaak echt afhankelijk van de kwaliteit van de concealer die je kan kopen bij een online make-up shop.

Natuurlijk is het niet aan te raden om maar een heel dun laagje aan te brengen op het moment dat je een tatoeage wilt of moet bedekken.